Kijkje in deze kerk nemen?

Er is ook een zaal met de uitgang opzij waar u bijv. donderdag s’morgens gezellig koffie kan drinken.

Speciale historische dingen zijn:

kerkzaal Baptisten stadskanaal beamer
interieur 1963: de houten banken zijn vervangen door comfortabele stoelen

De unieke dingen en nog aanwezig

orgel, Baptisten kerk, handelsstraat 8a stadskanaaL
Indrukwekkend orgel:
Architect B. Hebels
Gebouwd door de firma B.Pels in 1963
Indrukwekkend orgel:
Architect B. Hebels
Gebouwd door de firma B.Pels in 1963

Het orgel werd in het jaar 1964 in gebruik genomen .

Verdere speciale en unieke dingen:

De handbediende klok luidt elke zondag en bij speciale gelegenheden, zie ook: Video

HET LOGO van Baptisten Gemeente Stadskanaal Noord is ontworpen door  M.H.Gerrijts-R 2014
HET LOGO van Baptisten Gemeente Stadskanaal Noord is ontworpen door Marja G. 2014

Over de geschiedenis en alles wat u wilt weten over de Baptisten Geschiedenis van Nederland. Over ds Feisser en Kruit en verder.

sinds mei 1845 is het baptistme begonnen met de doop van 7 volwassenen. De eerste kerk werd in Stadskanaal gebouwd. Geloof zit niet in een gebouw. Maar er is een afspraak om elke zondag samen te komen in een gebouw dat kerk heet.

De mensen vormen samen een gemeente.

De mensen vormen samen een gemeente.

error

Dat is makkelijk. Klik op het icoontje