Baptisten Gemeente Stadskanaal-Noord

baptisten, gemeente,stadskanaal noord, bgsn, kerk

Baptistenkerk Stadskanaal

Op 8 februari 1964 kon de geheel nieuwe kerk
aan de Handelsstraat 8a, in gebruik genomen worden.

De gemeente groeide nog steeds.

Later in 1975 werden de volgende  wijkgemeenten zelfstandig:

• Stadskanaal Zuid op 23 mei 1975 en
  • Nieuw Buinen op 30 mei 1975.

Er wordt verteld dat:
OOK MUNTENDAM, NIEUWE PEKELA EN FOXHOL hier werden ‘geboren’

De wijkgemeente Stadskanaal Noord werd als de voortzetting van de oude gemeente beschouwd.

Als U nog meer wilt weten over de geschiedenis van onze gemeente of over de geschiedenis van het baptisme in Nederland, dan kunt u dat vinden in de boeken van:

• ds. J. van Dam: Geschiedenis van het baptisme in Nederland.
    Uitgave van de Unie van Baptisten Gemeenten in Nederland. 1970.
  • dr.. G.A. Wumkes: De opkomst en vestiging van het Baptisme in Nederland. 1912.
nieuwe zaal wordt in gebruik genomen
De nieuwe zaal wordt in gebruik genomen

Baptisten Gemeente Stadskanaal-Noord

1.   Bijzonder momenten in deze kerk:  klik voor meer info
  2.   Zoals het nu is, het heden

Over de geschiedenis en alles wat u wilt weten over de Baptisten Geschiedenis van Nederland. Over ds Feisser en Kruit en verder.

sinds mei 1845 is het baptistme begonnen met de doop van 7 volwassenen. De eerste kerk werd in Stadskanaal gebouwd. Geloof zit niet in een gebouw. Maar er is een afspraak om elke zondag samen te komen in een gebouw dat kerk heet.

De mensen vormen samen een gemeente.

De mensen vormen samen een gemeente.