Wijkgemeenten naar zelfstandigheid

WIJKGEMEENTEN NAAR ZELFSTANDIGHEID

Op 18 februari 1968 deed ds. O. Oldenburger, komend van Vroomshoop/Daalerveen, zijn intrede. Onder zijn leiding mocht de gemeente in mei 1970 haar 125-jarig bestaan vieren. De gemeente was levendig en vitaal, getuige de 430 leden.

Voorganger Oldenburger

In mei 1970 werd de eerste spade in de grond gestoken voor een kerk in Plan ter Maars.

Op 5 juni 1971 was het zover: de nieuwe tweede kerk kon in gebruik worden genomen.

Ds. Oldenburger ging met de broeders en zusters mee naar de wijkgemeente Stadskanaal Zuid.

De wijkgemeente Stadskanaal Noord kreeg in ds. J.H. Hofman op 7 november 1971 haar nieuwe voorganger en in december 1937 werd br. P.G. Kroeze tot lerend ouderling benoemd in de wijkgemeente te Nieuw Buinen.

In 1975 werden de wijkgemeenten zelfstandig: Stadskanaal Zuid op 23 mei en Nieuw Buinen op 30 mei.

Lees verder op: Verder als Baptisten-Noord