Handhaving en nieuwbouw

Na het vertrek van ds. J.W. Weenink naar Haarlem was de gemeente 2 jaar vacant.

Voorganger Tijman

Met de komst van ds. G.W. Tijman op 16 oktober 1949 kwam daar een eind aan.

Hoewel de post Musselkanaal met 104 leden in 1947 zelfstandig was geworden bleef men in Stadskanaal worstelen met ruimtegebrek. Plannen werden er gesmeed om tot nieuwbouw van kerk en pastorie te komen. De pastorie kon spoedig verwezenlijkt worden.

Ondanks het feit dat de migratie naar andere delen van het land volop aan de gang was kon de gemeente zich goed handhaven.

Op 2 oktober 1960 nam ds. Tijman afscheid en vertrok naar de gemeente Haarlem, evenals zijn voorganger ds. Weenink.

Voorganger Stukker dominee
Voorganger Stukker

Wat in de periode Tijman niet gelukte kwam in de werkperiode van ds. H.J. Stukker wel van de grond, namelijk een nieuwe kerk. Op 8 februari 1964 kon deze kerk aan de Handelsstraat 8a in gebruik genomen worden. De jeugdzaal kreeg de toepasselijke naam: ds. J.W. Weeninkzaal.

In februari 1967 nam ds. Stukker afscheid van de gemeente en vertrok naar Arnhem waar hij zijn overleden zwager opvolgde.

Op de dag van zijn afscheid werden er 36 zusters en broeders gedoopt.

Lees meer op:  Wijkgemeenten naar zelfstandigheid